Ja mam E3 i mi akurat odpowiada bardziej menu Sony niż Samsunga. Telefon w porządku ale duża wada to mało pamięci, tylko 4 Gb , dla użytkownika 1.7Gb. Niby można przenosić aplikację na kartę ale tylko te zainstalowane przez siebie , fabrycznych nie. W dodatku fabrycznych aplikacji nie da się odinstalować. Nie jest to wina telefonu tylko polityki Google.
Jakiego smartfona kupić?
Zwiń
X
-
No właśnie czytając posty specjalistów tak się zastanawiam jak można formować baterię ??. Następnie ją ładować wielokrotnie . Coś mi tu nie gra dlatego pytam . Dawniej w telefonach były akumulatory ale że rzadko który wytrzymywał 12 miesięcy i ludzie oddawali telefony na gwarancji do wymiany akumulatorów ( sam tak robiłem ) to producenci zmienili nazwę na bateria . A jak wiadomo bateria nie podlega gwarancji . Tak sobie myślę że jednak biorąc pod uwagę zasadę działanie jest to dalej akumulator .
Komentarz
-
-
tryton, Wujek Google :!:
bateria akumulatorowa to akumulator elektryczny składający się z dwóch lub więcej ogniw akumulatorowych połączonych ze sobą elektrycznie i przeznaczonych do stosowania jako źródło prądu stałego
bateria alkaliczna – ogniwo galwaniczne, którego po rozładowaniu nie można naładować.
Komentarz
-
-
Luki80a, jeden i drugi to dość wysoka półka. Co do parametrów zależy czego oczekujesz od telefonu i do czego będzie Ci służył.
Lumie czesto potrafią sie zawiesić. Aby odwiedzić telefon trzeba chociaz na chwile odłączyć baterie. A to juz sie wiąże z nie tak łatwym zadaniem.
Lg jest ok ale wydaje mi sie ze rodzina galaxy jest troche solidniejsza.
Lg czesto sa dosc cienkie i wyświetlacze nie wytrzymują upadków nawet z bardzo małych wysokości.
Komentarz
-
-
miodowy, w tej lumii akurat bateria jest wyjmowana.
A chyba wystarczy też wcisnąć na ok. 10 sekund włącznik.
Patrzyłem jeszcze w kierunku HTC Desire 610. Ale jest nierozbieralny.
Póki nowy, to nie będzie z tym problemu.
No i te ramki naokoło wyświetlacza.
Ale bebechy ma jak najbardziej ok.
Lumia leży mi w domu i kusi :P
Ewentualnie co można zakupić z niższej półki jak wspomniana Lumia 735 lub LG G3 s
patrząc przez pryzmat tych modeli?Była O1 AGR
Jest O1FL ALH
Komentarz
-
-
Luki80a, Odnośnie Nokii się nie wypowiem bo nie miałem jej w ręku, ale osobiście jakoś nigdy nie miałem zaufania do Nokii i jej różnych systemów. G3s mam od około 2 mies. i nie narzekam - działa bardzo płynnie. Bateria chyba najlepsza ze wszystkich smartfonów z jakimi miałem do czynienia :!:
Komentarz
-
-
A ktoś ma Note 4 może?"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
www.zoltar.bielsko.pl
Komentarz
-
-
Z racji, że noszenie dwóch telefonów jest niepraktyczne i uciążliwe postanowiłem zakupić telefon dualsim. Telefonu nie będę rootował i wprowadzał innych aktualizacji niż te wydane oficjalnie na telefon. Telefon będę używał głównie do dzwonienia, smsowania, przeglądania internetu i robienia zdjęć. Nic po za tym.
Zależy mi na:
- wyświetlaczu min. 4,5"
- baterii wytrzymującej przynajmniej 1 dzień w normalnym trybie użytkowania.
- pamięci wew. ok. 8gb (obecnie w Galaxy Trend Plus 4GB to za mało i po aktualizacji fabrycznych aplikacji brakuje miejsca na nowe )
- płynnym działaniu dotyku
- w miarę dobrym aparacie fotograficznym
- lampie błyskowej
- najlepiej żeby się mieścił w przedziale od max 600zł
Rozważałem zakup np.
- Alcatela Idola (nie wiem dokładnie w który model ewentualnie iść), C9 itp.
- Samsunga Galaxy Grand Neo Plus.
- Honor 3C
- Może jakiś HTC, chociaż mają małe wyświetlacze?
Osobiście raczej nie skłaniałbym się ku chinczykom z aliexpress itp. Może macie jakieś ciekawsze propozycje?
Telefon mógłby być nowy lub "lekko" używany.
Przesiadka będzie z Samsunga Galaxy Trend Plus. Wcześniej miałem jeszcze LG Swift Black (P970).
Komentarz
-
Komentarz